
Brood bakken in een gietijzeren pan is de meest betrouwbare methode voor vers, knapperig brood uit eigen oven. Dit broodbakboek laat hiervoor een aantal gevarieerde recepten zien, maar de details zijn wat zwak.
De recepten
De selectie aan recepten is gevarieerd en we vinden het lekker. Het wordt een beetje problematischer met de soorten meel die we niet hebben of een andere naam hebben. Sommige recepten zijn ook een beetje onnauwkeurig opgeschreven, wat voor beginners gemakkelijke problemen zou kunnen veroorzaken. Aangenaam: Alle broden worden gebakken met zuurdesem, waardoor ze aromatisch, verteerbaar en lang houdbaar zijn. De hoofdstukken en enkele voorbeelden:
- Klassiek brood, inclusief eenvoudig alledaags brood, gemengd tarwebrood, speltbrood
- Aromatisch brood, inclusief karnemelkbrood, appelbrood
- Groentebrood, inclusief aardappelbrood, pompoen- en notenbrood, paars wortelbrood
- Fantasiebroden, waaronder gemengd brood met gedroogd fruit, gemengd brood met olijven en honing
- Gebruik van zuurdesem, bijv. Bij bosbessenpannenkoekjes, sinaasappeltaart met speltmeel
Waarom bak je brood in een pan?
De gietijzeren pan combineert een aantal voordelen: hij slaat de warmte uitstekend op en in het eerste deel van het bakproces houdt hij het vocht op het brood met gesloten deksel. Op deze manier kan het beter rijzen omdat de korst nog niet is uitgehard. Als u het deksel in het laatste derde deel verwijdert, wordt het brood bruin en krokant.
Brood uit de pan
Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789023016489 | 160 pagina's
De auteur
Ilona Chovancova woont in Parijs en is als fotograaf, auteur en foodstylist betrokken bij meer dan dertig kookboeken.
De doelgroep
Hobbybakker met weinig en licht gevorderde kennis.
De moeilijkheidsgraad
Makkelijk tot matig.
De optiek
Zeer goed overzicht dankzij een duidelijke lay-out en paginagrote broodfoto’s.
De ingrediënten
… vind je in de supermarkt.
Conclusie
Een solide broodbakboek, waarvan de verscheidenheid het broodbakboekrek kan aanvullen met creatieve recepten.