Nordic Family Kitchen- Mikkel Karstad

Mikkel Karstad moet je voorstellen als een geweldige vader. Het is erg belangrijk voor de Deense chef om zijn kinderen te laten zien wat er buiten groeit, hoe het wordt verbouwd en hoe het wordt verwerkt. Hiervoor geeft hij inspiratie in dit uiterst esthetische kookboek met meer dan 70 recepten uit de natuur.

De recepten

De recepten van Karstad zijn onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: Uit de tuin, ontbijt, bakken, van het strand, eieren, lunch, uit de boomgaard, pasta, diner en uit het bos. De gerechten bestaan ​​allemaal uit een paar ingrediënten en zijn Scandinavisch-Europees en hebben niet persé iets te maken met de typische familiekeuken. Een paar voorbeelden:

Pannenkoeken met vlierbessen en rozemarijn
Pap met pruimen
Korrelig roggebrood
Wilde rozenlimonade
Omelet met gebakken koolzaadbloemen en parmezaan
Pizza met aardappelen, mascarpone en basilicum
Kipspiesjes met wortel tahin dressing
Appelgalette met ricotta en tijm
Gebakken eieren met bospaddestoelen
Maïs en geroosterd brood

De auteur

Mikkel Karstad is chef-kok, culinair adviseur en food stylist. Hij leerde het vak in internationale sterrenrestaurants, werkte in Kopenhagen in het wereldberoemde Noma en werd bekroond als hoofd van de kantine van het Deense parlement vanwege zijn natuurlijke, moderne en effectieve kookstijl. Hij woont met zijn gezin in Kopenhagen en runt de prachtige blog “We You They Ate”.

De doelgroep

Een kookboek voor mensen die geïnteresseerd zijn in de natuur en natuurlijk koken en gevoel hebben voor de natuurlijke esthetiek van eten.
De moeilijkheidsgraad

… is eenvoudig.

De optiek

Een heerlijk kookboek om naar te kijken, waarin alles klopt: de heldere typografie, ongedwongen, onaangetaste foodstyling en prachtige fotografie. Een genoegen.

De ingrediënten

… vind je natuurlijk het beste in de natuur, anders gewoon op een goede biologische markt of op de wekelijkse markt.

Conclusie

Ook al mist het kookboek helaas een tweede niveau voorbij de recepten en de titel leidt daardoor een beetje nergens toe, het is toch zo heerlijk licht en inspirerend dat het een genot is om er doorheen te bladeren. Dat geldt natuurlijk ook voor thuis koken.

Nordic Family Kitchen

39,50
Laatste update was op: september 18, 2023 3:55 am

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789089898616 | 256 pagina's Met dit prachtige kookboek haal je de natuur in huis. Chef-kok Mikkel Karstad, van wie eerder Evergreen is verschenen, heeft 73 gemakkelijk te maken, gezonde, duurzame en niet te vergeten heel smakelijke recepten verzameld. Met zijn gerechten is het altijd puur genieten met familie of vrienden aan je eettafel, in je tuin, op het strand, in het bos of waar je maar wilt.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Smulboeken
Logo
Shopping cart